Mecidiyeköy Acil Diş Hastanesi | 0212 283-59-47 | Nöbetçi Diş Hekimi Mecidiyeköy

Mecidiyeköy 24 Saat Açık Dişçi İletişim – Acil Diş Hastanesi Telefonu: 0212 283 59 47 GSM: 0533 582 82 79

Akşam sabah her zaman yapılan kesin uygulamalarımız. Her zaman gelip ağrılarınızdan kurtulabileceğiniz tedavilerimiz:
. Mecidiyeköy 24 saat açık diş hastanesi bayram ve tatil günlerinde açık diş terapisi
. Full time diş dolgusu tedavisi yenileme hizmeti
. Gece açık diş tedavisi protez tamiri,
. Nöbetçi diş hastanesi kliniği ile ağrısız diş çekimi,
. Cumartesi ve pazar günü açık diş hastanesi kanal tedavisi vs. var.
. Acil dişçi telefon numarası için sekreteri arayabilirsiniz.
. Mecidiyeköy acil çocuk diş hekimi sürekli faaliyet göstermektedir.

Olası kayma durumları göz önünde bulundurulup, bu kaymaların protez kalıpları arasında ve diğer diş mineleri arasında etkileşimleri hesap edilmelidir. Gereğinden fazla basıncın diş minelerine veya yapay dişlere binmesi, çatlaklara, kırılmalara hatta protez, diş kayıplarına sebebiyet verebilir. Bu sebepten ötürü, hekimin bu noktada yaptığı her ölçüm büyük önem taşır. Her implant vidası, ortalama olarak normal bir diş kökünün ineceği seviyeye kadar inip, maksimum tutunum sağlar. Kimi zaman komplike kimi zaman da tek bir yönde uygulanan implant protezlerinin iki farklı uygulanır şekli mevcuttur.

Özellikle, iki vida üzerine konulan protez kalıpları arasına giydirilen yapay dişlerde kaymalara çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu tarz uygulamalarda, yapay dişin tutunacağı alan bu iki protez olması sebebiyle, birisinin kayması, üçlü kalıbı komple çekip, hasarlara neden olabilir. Öncelikli olarak uygulama yapılmadan önce diş yapısına bakılır. Hekiminiz, çene kemiğinizin eğim durumuna, kaç implant protezinin ihtiva edileceğine bakarak genel bir yargı edinir. Özellikle, alta ve üste yediden fazla toplamda on dört adetten fazla uygulanacak protez kalıplarında, genel eğim durumu göz önüne alınmak zorundadır.

İkinci aşamada, implant nasıl yapılır? Sorusunu diş hekimi implant vidasını çene kemiğine çakmakla devam ettirir. Bunun için, bir röntgen filmi ile çene kemiği kalınlığının yeterli seviyelerde olup olmadığına bakar. Kayma durumu, diş köküne göre, daha az seviyelerde görülür. Bunun en temel sebebi de, genelde bu tarz uygulamaların kemik gelişimi durmuş yetişkin bireylere yapılmasıdır. Ancak, hesaplama aşamasında az da olsa oluşabilecek kayma durumunu hekimin göz ardı etmemesi gereklidir. Ardından, çene kemiği protez kalıbı için yeterliyse protezin uygulanacağı bölgedeki diş varsa çekilir. Yoksa, buradaki diş eti cerrahi neşter ile yarılır. Bu yarık öncesi bölgeye lokal anestezi uygulanacaktır. Uygulama sonrasında, cerrahi matkap ile, çene kemiğinin içerisine, ortalama diş kökü seviyesi kadar bir oyuk açılır. Oyuk açmada amaç, vidanın gireceği bölgeyi oluşturmaktır. Sonrasında, açılan bu oyuğa, implant vidası döndürülerek takılır ve gerekirse, yarık dikilir ve kapatılır. Bundan sonraki aşama, iyileşme sürecini kapsamaktadır. Doktor, düzenli kontroller ile vidanın yerine tam oturup oturmadığına bakar. Sonra kesin kararını sunar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*